

Strengthening arts, culture, and creative expression as the tools to cultivate a better California for all.

Gavin Newsom, Governor
Danielle Brazell, Executive Director
2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833
(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

## NOTICE OF PUBLIC MEETING CALIFORNIA ARTS COUNCIL MEETING

Friday, November 22, 2024 10:00 A.M. – 3:00 P.M.

On Location/Virtual Hybrid Meeting

Music Center Annex 601 W. Temple Street Los Angeles, CA 90012

Online meeting access will be provided at: <a href="https://arts.ca.gov/about/council-meetings/">https://arts.ca.gov/about/council-meetings/</a>

ASL Interpretation will be provided via Zoom. Interpretación simultánea en español – transmisión de audio por Zoom.

10:00 A.M.	1. Call to Order	R. Messina Captor
10:00 A.M. (5 min)	2. Roll Call and Establishment of Quorum	C. Gutierrez
10:05 A.M. (5 min)	3. Land and Peoples Acknowledgement	R. Messina Captor
10:10 A.M. (5 min)	4. Opening Remarks	R. Messina Captor D. Brazell
10:15 A.M. (5 min)	5. Welcome from Camille Schenkkan, Deputy Managing Director, Center Theatre Group	C. Schenkkan

10:20 A.M. (10 min)	6. DISCUSSION ITEM: Community Agreements	L. Goodwin R. Messina Captor
10:30 A.M. (5 min)	7. Chair's Report	R. Messina Captor
10:35 A.M. (5 min)	8. Executive Director's Report	D. Brazell
10:40 A.M. (5 min)	<ul> <li>9. VOTING ITEM: Minutes from Previous Meetings</li> <li>Council will vote to approve the following minutes:</li> <li>Council Meeting- 9/13/24, Hybrid</li> </ul>	R. Messina Captor
10:45 A.M. (75 min)	<ul> <li>10. DISCUSSION ITEM: FY 2025-2026 Programs</li> <li>The Programs Policy Committee will facilitate a discussion with the Council on the proposed programs for FY 2025-2026.</li> <li>Presentation (30 min)</li> <li>Discussion (45 min)</li> </ul>	G. Clarke C. Duarte
12:00 P.M. (30 min)	<ul> <li>11. PRESENTATION: Nomination Committee     The nominating Committee will provide an overview     of the process to nominate and elect a Chair and     Vice-Chair per the Council Bylaws.</li> <li>Presentation (10 min)</li> <li>Discussion (20 min)</li> </ul>	N. Miner O. Raynor
12:30 P.M. (30 min)	12. Working Lunch	

1:00 P.M. (30 min)	13. VOTING ITEM: Council Attendance Procedure	A. Israel
	The Governance Committee will provide a recommendation for a change to the Council bylaws that outlines a process to ensure that there is a quorum at each meeting. The Council will review, discuss, and vote on this item.	V. Estrada
	<ul> <li>Presentation (5 min)</li> <li>Public Comment (15 min)</li> <li>Discussion (10 min)</li> </ul>	
1:30 P.M. (30 min)	<ul> <li>14. General Public Comment</li> <li>Two forms of general public comment will be offered:</li> <li>1) Comments will be accepted during the meeting in person or over Zoom.</li> <li>2) Written comment submissions will also be accepted online prior to and up through 10 a.m. on the second business day following the close of the meeting.</li> <li>Live public comments will be limited to three minutes per person and 30 minutes in total, as allowed by Bagley-Keene.</li> </ul>	C. Gutierrez
2:00 P.M. (20 min)	<ul> <li>15.DISCUSSION ITEM: 50<sup>th</sup> Anniversary</li> <li>In preparation for the 50<sup>th</sup> Anniversary of the CAC in 2026, Council will review past anniversary celebrations and identify priorities for the celebration.</li> <li>Presentation (5 min)</li> <li>Discussion (15 min)</li> </ul>	R. Messina Captor
2:20 P.M. (15 min)	16. Committee/Ad Hoc Updates	
(10 111111)	Strategic Framework	R. Hirabayashi
	• Equity	V. Estrada O. Raynor
	Partnerships (Ad Hoc)	L. Goodwin P. Mercado

2:35 P.M. (15 min)	17. Council Open Discussion	R. Messina Captor
2:50 P.M. (5 min)	18. In Memoriam	L. Goodwin
2:55 P.M. (5 min)	19. Closing Remarks  Call for agenda items for the December 13 Council Meeting.	R. Messina Captor
3:00 P.M.	20. Adjournment	R. Messina Captor

<sup>\*</sup>Agenda items included within this public notice may be added, removed or altered until 10 days prior to meeting time.

- 1. All times indicated and the orders of business are approximate and subject to change.
- 2. Any item listed on the Agenda is subject to possible Council action.
- 3. A brief mid-meeting break may be taken at the call of the Chair.
- 4. The CAC retains the right to convene an advisory committee meeting pursuant to Government Code Sec. 11125 (d).
- 5. Public meetings held featuring a virtual/Zoom component will include online Spanish and ASL interpreters whenever possible. Should you need additional reasonable accommodations, please make sure you request no later than November 20 at 5 p.m. Please direct your request to the Public Affairs Specialist, Kimberly Brown, at kimberly.brown@arts.ca.gov.
- 6. Public comment instructions will be provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings/
- 7. Arts and cultural organizations or coalitions that wish to be scheduled on an upcoming agenda must submit a request to <a href="mailto:info@arts.ca.gov">info@arts.ca.gov</a> outlining a synopsis of their work and their purpose for inclusion at a Council meeting. All requests will be sent to the Council Chair for consideration and may or may not be accepted and subsequently scheduled.