

Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833

(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

NOTICE OF PUBLIC MEETING CALIFORNIA ARTS COUNCIL MEETING

Wednesday, October 25, 2023 10 AM - 3 PM

Virtual Meeting

Online meeting access will be provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings/

ASL Interpretation will be provided via Zoom. Interpretación simultánea en español – transmisión de audio por Zoom.

| 10:00 AM (5 min) | 1. Call to Order | C. Montoya |
|----------------------|---|------------|
| 10:05 AM (15 min) | 2. Land and Peoples Acknowledgment | C. Duarte |
| 10:20 AM (5 min) | 3. Roll Call, Establishment of Quorum, and Community Agreements | C. Montoya |
| 10:25 AM (10 min) | 4. Chair's Report | C. Montoya |
| 10:35 AM (5 min) | 5. Executive Director's Report | J. Moscone |
| 10:40 AM (10 min) | 6. VOTING ITEM: Minutes from Previous Meeting Council will vote to approve minutes from the August 30, 2023 meeting. | C. Montoya |



Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833
(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

| 10:50 AM (10 min) | 7. Presentation: Californians for the Arts (CFTA) | J. Baker |
|----------------------|---|-------------------------|
| | CFTA CEO Julie Baker will present on the work of CFTA and engage the Council in short discussion. | |
| 11:00 AM (40 min) | 8. VOTING ITEM: Allocations Addition to 2023 Grants | C. Montoya |
| 11:00 AM | The Allocations Committee will present a recommendation to the Council for where to apply \$400,000 now available from FY 2023 Federal Grant funds. (10 min) | O. Raynor V. Estrada |
| 11:10 AM | Voting Item Specific Public Comment (10 min) | C. Montoya |
| 11:20 AM | Discussion and Vote (20 min) | C. Montoya |
| 11:40 AM (30 min) | 9. General Public Comment Two forms of general public comment will be offered: 1) Comments will be accepted during the meeting on Zoom or over the phone. 2) Written comment submissions will also be accepted online prior to and up through 10 a.m. on the business day following the close of the meeting. Live public comments will be limited to 2 | C. Montoya |
| | minutes per person and 30 minutes in total, as allowed by Bagley-Keene. | |



Gavin Newsom, **Governor** Jonathan Moscone, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

| 11:40 AM (30 min) | 9. General Public Comment (cont.) | C. Montoya |
|-----------------------|--|------------------------|
| (55) | Access and instructions will be provided at <u>www.arts.ca.gov/about/council-meetings</u>. | |
| 12:10 PM (15 min) | 10. BREAK | |
| 12:25 PM (125 min) | 11. 2024 Grant Cycle Discussion Council will discuss priorities for 2024 Programs: | C. Montoya |
| | • 2024 Available funds for local assistance update (10 min) | A. Kiburi |
| | Equity Committee research presentation on grant opportunities for tribal governments | G. Clarke C. Duarte |
| | Programs Policy Committee presentation on recommended priorities for discussion | E. Gavin L. Goodwin |
| 2:30 PM (10 min) | 12. Presentation: Alameda County Arts Commission (ACAC) | R. Osajima |
| | ACAC Executive Director Rachel Osajima will present on ACAC's work as one of CAC's State-Local Partners. | |
| 2:40 PM (10 min) | 13. Presentation: Oakland City Cultural Affairs Division of Economic and Workforce Development | R. Bedoya |
| | Division Manager Roberto Bedoya will present on the work OCCAD is doing, including their work as a grantee of San Francisco Foundation's Creative Corps grant. | |



Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833
(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

| 2:50 PM (10 min) | 14. Committee Reports Council Committees will report out on their work. | C. Montoya |
|---------------------|---|------------|
| 3:00 PM | 15. Adjournment | C. Montoya |

^{*}Agenda items included within this public notice may be added, removed or altered until 10 days prior to meeting time.

- 1. All times indicated and the orders of business are approximate and subject to change.
- 2. Any item listed on the Agenda is subject to possible Council action.
- 3. A brief mid-meeting break may be taken at the call of the Chair.
- 4. The CAC retains the right to convene an advisory committee meeting pursuant to Government Code Sec. 11125 (d).
- 5. Per Executive Order N-29-20, the Council Meeting may be held via teleconference through December 31, 2023.
- 6. Public meetings held featuring a virtual/Zoom component will include online Spanish and ASL interpreters whenever possible. Should you need additional reasonable accommodations, please make sure you request no later than October 18, 2023 at 5 pm. Please direct your request to the Public Affairs Specialist, Kimberly Brown, at kimberly.brown@arts.ca.gov.
- 7. Public comment instructions will be provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings/.
- 8. Arts and cultural organizations or coalitions that wish to be scheduled on an upcoming agenda must submit a request to info@arts.ca.gov outlining a synopsis of their work and their purpose for inclusion at a Council meeting. All requests will be sent to the Council Chair for consideration and may or may not be accepted and subsequently scheduled.