

Strengthening arts, culture, and creative expression as the tools to cultivate a better California for all. Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833
(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

PUBLIC MEETING AGENDA

January 27, 2023

10 A.M. - 2:30 P.M.

Meeting access provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings

10:00 AM	1. Call to Order	C. Montoya
10:00 AM	2. Acknowledgment of Tribal Land (10 mins)	V. Estrada
10:10 AM	3. Roll Call and Establishment of a Quorum (5 mins)	K. Margolis
10:15 AM	4. Chair's Report (10 mins)	C. Montoya
10:25 AM	5. Executive Director's Report (5 mins)	J. Moscone
10:30 AM	6. Voting Item: Council Minutes from Previous Council Meeting (5 mins) The Council will review and vote on the minutes from the December 8, 2022 Council meeting.	C. Montoya
10:35 AM	 7. Public Comment (General) (15 mins) Two forms of public comment will be offered: Written comments will be accepted online prior to, during and after the Council meeting Live comments will be accepted during this agenda item in the meeting via Zoom or phone. Live public comment may be limited to 2 minutes per person. 	K. Margolis
	Access and instructions will be provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings	
10:50 AM	8. Discussion Item: Guidelines for Slate of 2023 Grant Programs (5 mins) Chair Montoya will lead the Council in a discussion to help shape the guidelines for programs opening in 2023 in advance of 2023 guidelines vote, which will take place at March 2023 Council meeting.	C. Montoya
10:55 AM 11:10 AM	 Public comment focused on guidelines (15 mins) Council discussion (50 mins) 	K. Margolis C. Montoya

12:00 PM	BREAK (20 mins)	
12:20 PM	 9. Discussion Item: Allocations for the Slate of 2023 Grant Programs (5 mins) Allocations Committee will present: Ideas for how the unencumbered Arts and Accessibility and Arts Administrator Pipeline funds can be allocated and encumbered by June 30, 2023. Considerations for development of proposed allocations for 2023 based on Council values and priorities. 	V. Estrada
12:25 PM 12:40 PM	 Public comment focused on allocations (15 mins) Council discussion (30 mins) 	K. Margolis C. Montoya
1:10 PM	10. Voting Item: Cultural Districts Recertification (5 mins) Chair Montoya will present Programs Policy Committee recommendation to recertify the original 14 Cultural Districts	C. Montoya
1:15 PM	 Public comment on Cultural Districts Items 10. Voting Item: Cultural Districts Recertification AND 11. Voting Item: Cultural Districts Allocations (15 mins) 	K. Margolis
1:30 PM	 Council discussion and vote on Cultural Districts recertification (5 mins) 	C. Montoya
1:35 PM	11. Voting Item: Cultural Districts Allocations (5 mins) Allocations committee will present recommendations for Cultural Districts allocations	V. Estrada
1:40 PM	 Council Discussion and Vote on Cultural Districts Allocations (20 mins) 	C. Montoya
2:00 PM	12. Presentation: 2023 Grantee Convening (10 mins) Californians for the Arts Executive Director Julie Baker, Unseen Heroes Co-Founder Roshaun Davis, and CreateCA Deputy Director of Policy and Programs Abe Flores will present on the upcoming convening for CAC grantees	C. Montoya J. Baker, R. Davis, and A. Flores
2:10 PM	13. 2023 Committee Assignments and Upcoming Meetings (5 mins)	C. Montoya
2:15 PM	14. In Memoriam (15 mins) Council will announce and names of summary of careers of recently departed California artists and cultural bearers.	V. Estrada
2:30 PM	15. Adjournment	C. Montoya

- All times indicated and the orders of business are approximate and subject to change.
 Any item listed on the Agenda is subject to possible Council action.
- 3. A brief mid-meeting break may be taken at the call of the Chair.
- 4. The CAC retains the right to convene an advisory committee meeting pursuant to

- Government Code Sec. 11125 (d).
- 5. Per Executive Order N-29-20, the Council Meeting will be held via teleconference. There will be no physical meeting location in order to comply with public health guidelines. If you need additional reasonable accommodations, please make sure you request no later than January 23, 2023 at 5 pm. Please direct your request to the Public Affairs Specialist, Kimberly Brown, at kimberly.brown@arts.ca.gov.
- 6. Public comment instructions will be provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings/.
- 7. Arts and cultural organizations or coalitions that wish to be scheduled on an upcoming agenda must submit a request to info@arts.ca.gov outlining a synopsis of their work and their purpose for inclusion at a Council meeting. All requests will be sent to the Council Chair for consideration and may or may not be accepted and subsequently scheduled.