

Strengthening arts, culture, and creative expression as the tools to cultivate a better California for all. Gavin Newsom, Governor Danielle Brazell, Executive Director

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

NOTICE OF PUBLIC MEETING CALIFORNIA ARTS COUNCIL MEETING

Friday, March 1, 2024 10:00 A.M. – 3:00 P.M.

On Location/Virtual Hybrid Meeting

The Center for Healthy Communities, Eastmont Room 2000 Franklin Street Oakland, CA 94612

Online meeting access will be provided at: https://arts.ca.gov/about/council-meetings/

ASL Interpretation will be provided via Zoom. Interpretación simultánea en español – transmisión de audio por Zoom.

10:00 A.M. (5 min)	1. Call to Order	L. Goodwin
10:05 A.M. (5 min)	2. Land and Peoples Acknowledgment	V. Estrada
10:10 A.M. (5 min)	3. Welcome from Alameda County Arts Commission ACAC Executive Director Rachel Osajima will welcome the Council and share about the ACAC's work in the region.	R. Osajima
10:15 A.M. (5 min)	4. Welcome from Oakland City Cultural Affairs Division Division Manager Roberto Bedoya will welcome the council and present on the work OCCAD is doing in the city.	R. Bedoya
10:20 A.M. (10 min)	5. Roll Call, Establishment of Quorum, and Community Agreements	M. Diab L. Goodwin D. Brazell
10:30 A.M. (5 min)	6. Chair's Report	L. Goodwin, for R. Messina Captor



Strengthening arts, culture, and creative expression as the tools to cultivate a better California for all. Gavin Newsom, **Governor** Danielle Brazell, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

10:35 A.M. (10 min)	7. Executive Director's Report	D. Brazell
10:45 A.M. (20 min)	 8. VOTING ITEM: Minutes from Previous Meetings Council will vote to approve the following minutes: Council Meeting- 10/25/23, Virtual (Revised) Council Meeting- 11/17/23, Virtual (Revised) Council Meeting- 12/12/23, Virtual (Revised) Council Meeting- 2/1/24, Hybrid 	L. Goodwin
11:05 A.M. (10 min)	9. PRESENTATION: Center for Cultural Power CCP will present on the folk and traditional arts programs administered in partnership with the California Arts Council.	F. Rodriguez
11:15 A.M. (10 min)	10. PRESENTATION: Alliance for California Traditional Arts ACTA will present on the folk and traditional arts programs administered in partnership with the California Arts Council.	A. Kitchener
11:25 A.M. (50 min)	 11. General Public Comment Two forms of general public comment will be offered: 1) <u>Comments will be accepted during the meeting on Zoom or over the phone.</u> 2) <u>Written comment submissions will also be accepted online prior to and up through 10 a.m. on the business day following the close of the meeting.</u> Live public comments will be limited to two minutes per person and 45 minutes in total, as allowed by Bagley-Keene. 	L. Goodwin C. Gutierrez K. Brown Q. Moore



Strengthening arts, culture, and creative expression as the tools to cultivate a better California for all. Gavin Newsom, **Governor** Danielle Brazell, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

12:15 P.M. (2 hr)	12. VOTING ITEM: 2024 Grant Programs Guidelines	
12:15	 Presentation on Statewide and Regional Networks by Staff (10 min) 	C. Casillas E. Gollub
12:25	 Presentation by Programs Policy Committee (15 min) 	E. Gavin L. Goodwin
12:40	• Voting Item Public Comment (15 min)	L. Goodwin C. Gutierrez
12:55	• Discussion and Vote (80 min)	L. Goodwin M. Diab
2:15 P.M. (15 min)	13. PRESENTATION: Californians for the Arts CFTA will present on their legislative policy agenda.	J. Baker
2:30 P.M. (15 min)	14. Committee Reports Council committees will report out on their work.	L. Goodwin
2:45 P.M. (15 min)	15. In Memoriam	E. Gavin
3:00 P.M.	16. Adjournment Call for agenda items for the April 19 Council Meeting	L. Goodwin

*Agenda items included within this public notice may be added, removed or altered until 10 days prior to meeting time.

- 1. All times indicated and the orders of business are approximate and subject to change.
- 2. Any item listed on the Agenda is subject to possible Council action.
- 3. A brief mid-meeting break may be taken at the call of the Chair.
- 4. The CAC retains the right to convene an advisory committee meeting pursuant to Government Code Sec. 11125 (d).
- 5. Public meetings held featuring a virtual/Zoom component will include online Spanish and ASL interpreters whenever possible. Should you need additional reasonable accommodations, please make sure you request no later than February 27, 2024 at 5 p.m. Please direct your request to the Public Affairs Specialist, Kimberly Brown, at <u>kimberly.brown@arts.ca.gov</u>.
- 6. Public comment instructions will be provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings/.
- 7. Arts and cultural organizations or coalitions that wish to be scheduled on an upcoming agenda must submit a request to info@arts.ca.gov outlining a synopsis of their work and their purpose for inclusion at a Council meeting. All requests will be sent to the Council Chair for consideration and may or may not be accepted and subsequently scheduled.