

Gavin Newsom, **Governor** Jonathan Moscone, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

NOTICE OF PUBLIC MEETING CALIFORNIA ARTS COUNCIL MEETING

Wednesday, August 30, 2023 10 AM - 5 PM

Kings Art Center

605 N. Douty Street Hanford CA, 93230

Online meeting access will be provided at https://arts.ca.gov/about/council-meetings/

ASL Interpretation will be provided via Zoom. Interpretación simultánea en español – transmisión de audio por Zoom.

10:00 AM (5 min)	1. Call to Order	V. Estrada
10:05 AM (15 min)	2. Land and Peoples Acknowledgment	Celestino Rayos
10:20 AM (5 min)	3. Welcome from the Kings Art Center Welcome from Kings Art Center Executive Director Stephanie Magnia	Stephanie Magnia
10:25 AM (5 min)	4. Executive Director's Report and Community Agreements	J. Moscone
10:30 AM (15 min)	5. Council/Committee Meeting Calendar & Creative Economy Workgroup Discussion	J. Moscone



Gavin Newsom, **Governor** Jonathan Moscone, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

10:45 AM (10 min)	 6. VOTING ITEM: Minutes from Previous Meetings Council Meeting: April 28, 2023 (Stockton) Open Executive Committee Meeting: June 14, 2023 (Los Angeles) Open Strategic Framework Committee Meeting: July 31, 2023 (Virtual) 	V. Estrada
10:55 AM (30 min)	 7. General Public Comment Two forms of general public comment will be offered: 1) <u>Comments will be accepted during the meeting in person, on Zoom or over the phone.</u> 2) <u>Written comment submissions will also be accepted online prior to and up through 10 a.m. on the business day following the close of the meeting.</u> Live public comments will be limited to 2 minutes per person and 30 minutes in total, as allowed by Bagley-Keene. Access and instructions will be provided at www.arts.ca.gov/about/council-meetings. 	V. Estrada A. Armenta



Gavin Newsom, **Governor** Jonathan Moscone, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

11:25 AM (110 min)	8. VOTING ITEM: 2023 Grants	C. Montoya
	The Allocations Committee will present 2023 grant allocations recommendations for Council discussion and put to a vote:	
	 Impact Projects Statewide and Regional Networks Folk and Traditional Arts (Administering Organization) Arts & Cultural Organizations General Operating Support State-Local Partners State-Local Partner Mentorship 	
11:25 AM	 Introduction (30 min) Programs Memo 2023 Grant Review Panelist Demographics & Biographies 2023 Actual Budget Memo Allocations Recommendations Memo 	V. Estrada O. Raynor A. Kiburi K. Margolis
11:55 AM	Voting Item-Specific Public Comment (15 min)	C. Montoya A. Armenta
12:10 PM	Council Discussion (50 min)	C. Montoya
1:00 PM	Council Vote (15 min)	C. Montoya
1:15 PM (60 min)	9. Art Experience and Lunch Hanford Multicultural Theater Company will engage Council and public in an interactive puppet demonstration.	Silvia Gonzalez Scherer and HMTC Company Members



Gavin Newsom, **Governor** Jonathan Moscone, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

2:15 PM (10 min)	10. Chair's Report	C. Montoya
2:25 PM (15 min)	11. VOTING ITEM: Fiscal Sponsor Change Request The Programs Policy Committee will present a recommendation to the Council to allow staff to determine fiscal sponsorship change requests.	C. Montoya
2:25 PM	Presentation (5 min)	E. Gavin L. Goodwin
2:30 PM 2:35 PM	<i>Voting Item Specific Public Comment (5 min)</i> <i>Discussion and Vote (5 min)</i>	C. Montoya A. Armenta C. Montoya
2:40 PM (30 min)	12. Committee Reports	C. Montoya
2:40 PM	1. Equity Committee (10 min)	G. Clarke C. Duarte
2:50 PM	2. Programs Policy Committee (5 min)	E. Gavin L. Goodwin
2:55 PM	3. Legislative Committee (5 min)	A. Israel C. Montoya
3:00 PM	4. Strategic Framework Committee (5 min)	P. Mercado O. Raynor
3:05 PM	5. Allocations Committee (5 min)	V. Estrada O. Raynor



Gavin Newsom, **Governor** Jonathan Moscone, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

3:10 PM (50 min)	13. DISCUSSION ITEM: True Costs with the Hewlett Foundation	J. Moscone J. Mele J. Wei
	Jessica Mele (Principal/Jessice Mele Creative), Jennifer Wei (Hewlett Foundation's Organizational Effectiveness Program Officer), and Marcus McGrew (Hewlett's Director of Grantmaking, Learning, and Operations) will engage Council in discussion around true costs to inform Council on 2024 programs guidelines.	M. McGrew
4:00 PM (20 min)	14. 2024 Budget Update	A. Kiburi
4:20 PM (10 min)	15. In Memoriam	V. Estrada
4:30 PM	16. Adjournment	C. Montoya

*Agenda items included within this public notice may be added, removed or altered until 10 days prior to meeting time.

- 1. All times indicated and the orders of business are approximate and subject to change.
- 2. Any item listed on the Agenda is subject to possible Council action.
- 3. A brief mid-meeting break may be taken at the call of the Chair.
- 4. The CAC retains the right to convene an advisory committee meeting pursuant to Government Code Sec. 11125 (d).
- 5. Per Executive Order N-29-20, the Council Meeting may be held via teleconference through December 31, 2023.
- 6. Public meetings held featuring a virtual/Zoom component will include online Spanish and ASL interpreters whenever possible. Should you need additional reasonable accommodations, please make sure you request no later than August 23, 2023 at 5 pm. Please direct your request to the Public Affairs Specialist, Kimberly Brown, at <u>kimberly.brown@arts.ca.gov</u>.
- 7. Public comment instructions will be provided at <u>https://arts.ca.gov/about/council-meetings/</u>.
- 8. Arts and cultural organizations or coalitions that wish to be scheduled on an upcoming agenda must submit a request to info@arts.ca.gov outlining a synopsis of their work and their purpose for inclusion at a Council meeting. All requests will be sent to the Council Chair for consideration and may or may not be accepted and subsequently scheduled.