

Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833

(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

NOTICE OF PUBLIC MEETING CALIFORNIA ARTS COUNCIL RETREAT (EXECUTIVE COMMITTEE OPEN MEETING)

Wednesday, June 14, 2023 9:15 AM - 6 PM

Japanese American Cultural and Community Center (JACCC) within the Little Tokyo Cultural District 244 San Pedro Street Los Angeles, CA 90012

This meeting will take place on location in Los Angeles on June 14. Live public comment will be made possible at the meeting.

AGENDA

WHO AND WHERE WE ARE				
9:15 AM (10 min)	Welcome and Expectations for the Day	C. Montoya J. Moscone		
9:25 AM (15 min)	Land and Peoples Acknowledgment	G. Clarke		
9:40 AM (5 min)	Welcome from JACCC	P. Wyatt		
9:45 AM (30 min)	ART MOMENT #1: Ice Breaker	V. Estrada		
HOW WE ARRIVED HERE				
10:15 AM (20 min)	A Brief Written and Oral History of the CAC	J. Moscone & Guests		



Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833 (916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

WHAT WE DO				
Handbook Q&A and Handout of Reader	N. Miner R. Messina Captor K. Ungar			
HOW WE DO IT, PART I				
Inspired by the Pecha Kucha process, committees and Chair Montoya will lead learning and brainstorming around key areas of interest, set in two parts: Part 1: Nuts and Bolts; and Part 2: Programs. Note: This is an adaptation of the Pecha Kucha process and does not require committees to follow any formal guidelines, i.e. 20 slides for 20 seconds. Rather, this is about quick presentations, quick brainstorming, and facilitated discussion to elicit ideas and provide further direction for committees.	C. Montoya			
Part I: The Nuts and Bolts Roles and Responsibilities (40 mins) How Council Works How Staff Works How Council and Staff work together Framework and Tools (40 mins) Strategic Framework (20 mins) Decision Support Tool (20 mins)	C. Montoya V. Estrada J. Moscone A. Kiburi O. Raynor P. Mercado A. Kiburi G. Clarke C. Duarte A. Kiburi			
	Handbook Q&A and Handout of Reader HOW WE DO IT, PART I Introduction to Adapted Pecha Kuchas Inspired by the Pecha Kucha process, committees and Chair Montoya will lead learning and brainstorming around key areas of interest, set in two parts: Part 1: Nuts and Bolts; and Part 2: Programs. Note: This is an adaptation of the Pecha Kucha process and does not require committees to follow any formal guidelines, i.e. 20 slides for 20 seconds. Rather, this is about quick presentations, quick brainstorming, and facilitated discussion to elicit ideas and provide further direction for committees. Part I: The Nuts and Bolts Roles and Responsibilities (40 mins) How Council Works How Staff Works How Council and Staff work together Framework and Tools (40 mins)			



Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833

(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

		i -		
	"Post Its," Accompanied by Music (10 mins)	All Council Members		
	Facilitated Discussion (30 mins)	C. Montoya		
12:55 PM (20 min)	Arts in Corrections Update with Decision Support Tool	A. Kiburi		
	LUNCH			
1:15 PM (45 min)	Lunch for Council Onsite, Catered by JACCC			
	Hello From Little Tokyo Cultural District	K. Fukushima		
	ART MOMENT #2: Headlines From the Future	All Council Members		
LOCAL AND NATIONAL VIEWPOINTS				
2:00 PM (45 min)	Presentation: Los Angeles County Department of Arts and Culture	K. Sakoda		
	A presentation by Kristin Sakoda, Director of the Los Angeles County Department of Arts and Culture, followed by a conversation with Council, facilitated by Jon Moscone, to learn about the work the department is doing and what she sees in the field locally and nationally.			
HOW WE DO IT, PART II				
2:45 PM	Adapted Pecha Kucha (continued)			
(90 min)	Part II: Our Programs			
	 Programming (45 mins) Basic Overview of All Programs, Past and Present How to Assess Our Current Programming 	L. Goodwin E. Gavin K. Margolis E. Gollub A. Garrett		



Gavin Newsom, **Governor**Jonathan Moscone, **Executive Director**2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833
(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

4:15 PM	"Post Its," Accompanied by Music (15 mins) Facilitated Discussion (30 mins) ART MOMENT #3: OUR CALIFORNIA	All Council Members C. Montoya L. Herrick		
(60 min)	A poetry workshop led by California Poet Laureate Lee Herrick			
PUBLIC COMMENT				
5:15 PM (25 min)	Live comments from attendees will be accepted during this agenda item. Public comment may be limited to 2 minutes per person. Comments may be limited to 20 minutes in total, as allowed by Bagley-Keene.	C. Montoya A. Armenta		
GARDEN				
5:40 PM (20 mins)	What We Brought Up: Ideas for Upcoming Meetings Creation of Ad Hoc Committee Partnerships Accessibility	C. Montoya		
6:00 PM	Close of Meeting	C. Montoya		



Gavin Newsom, Governor
Jonathan Moscone, Executive Director

2750 Gateway Oaks Drive, Suite 300, Sacramento CA 95833

(916) 322-6555 | www.arts.ca.gov

- 1. All times indicated and the orders of business are approximate and subject to change.
- 2. Any item listed on the agenda is subject to possible Council action.
- 3. A brief mid-meeting break may be taken at the call of the Chair.
- 4. The CAC retains the right to convene an advisory committee meeting pursuant to Government Code Sec. 11125 (d).
- 5. Arts and cultural organizations or coalitions that wish to be scheduled on an upcoming agenda must submit a request to info@arts.ca.gov outlining a synopsis of their work and their purpose for inclusion at a Council meeting. All requests will be sent to the Council Chair for consideration and may or may not be accepted and subsequently scheduled.